Takaisin listaukseen

Aihe: Keittiön uudistus

Klassinen keittiö vanhassa miljöössä

Rakennus on vanha, joten myös keittiöön haluttiin klassista tyyliä. Keittiö on esteettisesti kaunis mutta samalla myös käytännöllinen. Kokonaisuus on tarkkaan harkittu ja kaikki toimii arjessa kuten pitääkin. Kahdelle ihmiselle tässä on kaikki tarpeellinen. Jesse Kolari Jesse Kolarin ja Kristiina Lievosen kerrostalokoti sijaitsee aivan Jyväskylän keskustassa, Fredriksonin legendaarisen lakkitehtaan kiinteistössä, joka muutettiin vuonna 2004 asuinrakennukseksi. Noblessan […]

Rakennus on vanha, joten myös keittiöön haluttiin klassista tyyliä. Keittiö on esteettisesti kaunis mutta samalla myös käytännöllinen. Kokonaisuus on tarkkaan harkittu ja kaikki toimii arjessa kuten pitääkin. Kahdelle ihmiselle tässä on kaikki tarpeellinen.

Jesse Kolari

Jesse Kolarin ja Kristiina Lievosen kerrostalokoti sijaitsee aivan Jyväskylän keskustassa, Fredriksonin legendaarisen lakkitehtaan kiinteistössä, joka muutettiin vuonna 2004 asuinrakennukseksi. Noblessan kiintokalusteilla sisustettu koti kunnioittaa upean tehdasmiljöön tunnelmaa.

Kun Jesse Kolari osti reilu vuosi sitten entisestä tehdaskiinteistöstä asunnon, hänellä ei ollut pulaa suunnittelijoista tai remontoijista. Kolarin perhe tunnetaan Jyväskylän ja Äänekosken alueella, sillä vanhemmat Marja ja Tuomo luotsaavat kauppiaina paikallisia Noblessa-myymälöitä, Jesse itse työskentelee projektisuunnittelussa ja hänen veljensä Tommi oman yrityksensä kautta Noblessan kalusteasentajana.

− Tommi teki asuntoon perusteellisen remontin ennen kuin pääsimme muuttamaan uuteen kotiin. Tommilla on asennukset ja mittaukset hallussa, joten minun ei tarvinnut puuttua niihin. Keskityin siis sisustuksen suunnitteluun.

Tehdasmiljöö luo upeat puitteet klassiseen tyyliin sisustetulle kodille. Keittiössä, eteisessä, makuuhuoneessa ja olohuoneessa on Noblessan massiivipuinen Metro-kaapisto, jonka kehysovet ja näyttävät pilasterit tuovat sisustukseen menneiden vuosikymmenten tuulahduksen.

Maalaishenkinen kaapisto jatkuu keittiön takana sijaitsevassa vierashuoneessa, jonka korkea kaappiseinä toistaa keittiön vaaleaa ilmettä.

Keittiössä Noblessan malliston posliinivetimet yhdistyvät muotokieleltään ja sävyltään vaaleisiin Smeg-kodinkoneisiin sekä perinteiseen huuvaan. Yläkaapeiksi valittiin Noblessan vitriinikaapit, joiden ovet ovat huurrettua maitolasia.

− Rakennus on vanha, joten myös keittiöön haluttiin klassista tyyliä. Keittiö on esteettisesti kaunis mutta samalla myös käytännöllinen. Kokonaisuus on tarkkaan harkittu ja kaikki toimii arjessa kuten pitääkin. Kahdelle ihmiselle tässä on kaikki tarpeellinen.

Kaappeihin kätkettyjä yksityiskohtia

U-kirjaimen mallinen keittiö jää suojaan katseilta olohuoneen kaappiseinän taakse, mutta näkymä istuskeluryhmän suuntaan pysyy silti avoimena. Vaaleiden kaapistojen rinnalla värikkäät taulut, kodin puulattiat ja olohuoneen ruskea nahkasohva tuovat kokonaisuuteen kodikkuutta ja lämpöä.

− Tiesin etukäteen, miten haluan kaikki kalusteet ja sisustuksen. Tykkään paljon kasveista ja tauluista. Vaikka keittiön kaapistot ovat valkoiset, niin väriä löytyy muusta sisustuksesta, kuten tekstiileistä ja pienistä sisustuksen yksityiskohdista.

Jessen isä suunnitteli Noblessan kalusteilla eteisen ja olohuoneen väliin kaappisyvennyksen, jossa on istumapaikka ja säilytystilaa. Syvennyksen puukuosi yhdistyy kauniisti sitä kehystävään Metro-kaapistoon. Alaosan vetolaatikoissa on säilytystilaa kaulaliinoille ja pipoille, ja valaistu avohyllykkö luo tyylikkään loppusilauksen.

Toinenkin erikoisratkaisu kodista löytyy, nimittäin ulko-oven vieressä oleva kaappi, joka on muista tiloista tuttua Metro-mallistoa. Tämä kaappi ei ole tarkoitettu ulkovaatteille tai kengille, vaan se kätkee sisäänsä sähkökaapin.

− Yhtenäisen ilmeen mukaisesti Metro-kaapiston rungosta rakennettiin tähän uusi ja nätimpi sähkökaappi. Kokonaisuus on niin hyvin naamioitu, että harva arvaa, mitä oven takaa löytyy.

Kaikkien kehysovien keskellä herää kysymys, eikö kodin siivoamisessa ole kova työ, kun putsattavia uria on niin paljon?

− Ei näistä kehysovista ole ollut mitään ongelmaa. Olen sen verran aktiivinen, että pölyt tulee kyllä putsattua, Jesse kuittaa.

* Metro-kaapiston norsunluunvalkoinen sävy on poistunut Noblessan mallistosta. Metro-kaapistoa saa nykyään vaalean satiininharmaana.

Yhteistyössä

Ideoidaanko yhdessä?

Tule käymään kahvilla, niin ideoidaan järkihintainen keittiö, jossa et tingi mistään.